On site revisie ventilator

Een project kan soms heel anders uitdraaien dan oorspronkelijk verwacht. Dat vergt van onze medewerkers niet alleen kennis van zaken, maar ook een continue anticipatie op onverwachte omstandigheden, rekening houdend met de wensen en het budget van de klant.

Onze klanten hebben enerzijds niet de mogelijkheid hun machines lang te kunnen laten stil liggen, anderzijds zitten velen van hen ook met een strak budget waarbij onverwachte kosten (logischerwijs) niet welkom zijn. Ze baseren zich dan ook vaak op ons inzicht om hen de weg van de minste schade te tonen. Want een machine die stil ligt kost geld, maar een machine die niet correct is hersteld en té snel opnieuw moet worden gereviseerd kost meer. 

Van een van onze klanten in de afvalverwerkingsindustrie kregen we de opdracht een ventilator te voorzien van nieuwe riemschijven en riemen, en deze meteen uit te lijnen en op de juiste spanning te monteren. Bij de demontage bleek er echter al snel lagerschade te zijn, bovendien was ook de as buiten tolerantie. In overleg met de klant besloten we dan ook dat een volledige revisie geen overbodige luxe was.

Omdat de lagers op de as bij deze klant regelmatig falen door explosies in de nabij gelegen machine, leek het ons best om toekomstgericht te werken door de as te veranderen en het lagertype om te bouwen naar een deelbaar lager. Op die manier worden bij toekomstige revisies of herstellingen heel wat zaken vermeden. Zo moest nu de volledige ventilator worden gedemonteerd om de lagers te vervangen. Bij elke demontage moest ook de as worden vernieuwd omdat deze kwam vast te zitten in de waaier. Om dit werk tot een goed einde te brengen was het onvermijdelijk een kraan te voorzien.

Door de deelbare lagers te monteren, kunnen deze in de toekomst worden vervangen zonder de volledige machine te moeten demonteren. We maakten in de ventilatorkap een voorziening om de waaier aan op te hangen, dit maakt het mogelijk om de as de waaier uit te persen zonder dat hiervoor steeds een kraan nodig is.

Om de revisie compleet te maken, balanceerden we de ventilator tenslotte on site.

Copyright © 2023 Remotive - All rights reserved -