Het voordeel van breathers

Met de intrede van het koude wordt het voor veel bedrijven ook opnieuw opletten geblazen voor vocht en condensatie. Toch kan schade door deze vijand van industriële machines vrij gemakkelijk worden voorkomen. Wij raden dan ook de installatie van breathers aan.

De schade van vocht

Condensatie ontstaat wanneer warme en vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt en waterdamp in de lucht condenseert. Vooral in de koudere periode van het jaar hebben machines, die tijdens hun werking opwarmen, hier last van. Voor onderdelen als tandwielkasten en carters waar olie in zit, kan het water nefast zijn voor de smerende werking van de olie.

Breathers

Om te voorkomen dat onze klanten te veel schade ondervinden van zodra de temperaturen dalen (al is die schade vaak pas later merkbaar), raden we aan om breathers te installeren. Deze capsules bevatten partikels die vocht aantrekken en verkleuren naarmate ze meer water opnemen. Die verkleuring is ook een perfecte graadmeter om te zien in welke mate een installatie last heeft van schadelijk vocht. Breathers voorkomen ook, in vergelijking met een klassieke ontluchting, dat er fijne stofdeeltjes van buitenaf in de olie geraken. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden geïnstalleerd via een handige schroefdop op de ontluchting.

Installatie en kost

De installatie en kost voor breathers zijn te verwaarlozen, zeker in verhouding met de schade die erdoor kan worden voorkomen. We kunnen deze gemakkelijk tijdens een onderhoud installeren zonder dat dit extra tijd vergt. De prijs voor de capsule zelf varieert tussen de € 130 en € 180. Een kost die in het niets valt bij een volledige revisie, herstelling of vervanging van een reductiekast.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info >

Copyright © 2023 Remotive - All rights reserved -