Drone inspecties

Download onze folders

Onze folders geven een overzicht van alle services waarvoor u beroep kan doen bij remotive. Contacteer ons vrijblijvend om ze samen te overlopen.

Folder On Site Folder In Shop Folder Drones

Contact

  • +32 9 328 83 66
  • info@remotive.com
  • Antwerpen - Conservenweg 8E, 2940 Stabroek
  • Gent - Baron Van Loolaan 8A, 9940 Evergem

Inspecties met drones

Soms is enkel menselijke expertise niet voldoende om een accurate diagnose te stellen binnen een machinepark. Daarom beroepen we ons op drones in dit soort situaties. Met een drievoudig aanwezige technologie binnen elke drone, vangen we al bij voorbaat mogelijke defecten op. Bovendien worden onze drones volgens een strikt schema onderhouden en gecontroleerd. Tenslotte worden ook menselijke fouten tot een minimum beperkt door met twee piloten te werken per drone. Vanaf januari 2021 kunnen we ook inspecties uitvoeren in complexe, gesloten ruimtes. Zo is menselijke toegang niet noodzakelijk in risicovolle situaties.

Thermografisch

Met een thermografische drone kunnen we accuraat warmteverlies detecteren, zowel op daken als in installaties. Zo worden mogelijke lekken of defecte zonnepanelen een pak sneller én efficiënter gevonden. Ook binnen installaties die warmte genereren kan warmteverlies, bijvoorbeeld door slijtage via het omhulsel, vlotter worden opgespoord.

Visuele controle

Moeilijk bereikbare plaatsen (tankpark, productiegedeelte) kunnen met een drone perfect visueel geïnspecteerd worden, dankzij een x30 maal optische zoomcamera.

Gasdetecties

Onze snuffeldrone registreert efficiënt mogelijke gaslekken boven pijpleidingen en opslagtanks. We kunnen onze drones uitrusten met verschillende extenties waardoor specifieke gassen zijn op te sporen. Bovendien beschikken we over een slurf van 5 meter lang die aan de drone kan worden bevestigd. Hierdoor kunnen ook in Atex zones gassen worden gedetecteerd. De drone zelf vliegt dan buiten de risicozone, waardoor het gevaar wordt geëlimineerd.

3D model voor volumeberekening, DTM, terreintekening of orthofoto

Met behulp van onze drones kunnen we eenvoudig een 3D model maken van opslagtanks, pijpleidingen of andere industriële installaties. Het eindresultaat kan een 3D mesh (vlakkenmodel) of een pointcloud zijn. De ruwe modellen worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld tekeningen, visualisaties of volumeberekeningen. Ook terreintekeningen kunnen gemaakt worden met drone- en laserscandata.

2D fotomap

Een 2D fotomap wordt steeds in hoge resolutie gemaakt, waardoor de site optimaal en in zijn totaliteit in kaart wordt gebracht. Op die manier kan ook de locatie van verschillende installaties of uitrustingen worden vastgesteld (bijvoorbeeld daknozzels op tanks). Dit wordt regelmatig toegepast om as-built plannen op te maken.

Wilt u een drone inspectie laten uitvoeren door een erkend en professioneel bedrijf? Neem dan contact op met Remotive. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@remotive.be. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Copyright © 2023 Remotive - All rights reserved -