Nadat een deel van de loopcurve in een van de stappenkasten van Carle Montanari – Rotoblock was afgebroken, contacteerde een Belgische speler in de chocolade-industrie Remotive voor de herstelling. Het onderdeel werd ingescand en samen met onze partner opnieuw geproduceerd aan de hand van reverse engineering . Vervolgens werd de nieuwe loopcurve gehard en genitreerd tot een hardheid van 67HRC, dit met een doorlooptijd van vijf weken. De defecte stappenkast kon na vier dagen terug worden geplaatst met nieuwe lagers, dichtingen en nokrollen, maar met de defecte loopcurve.

Vijf weken na deze spoedherstelling werd er een stilstand ingepland door deze klant met als doel de defecte loopcurve te vervangen en meteen ook twee andere stappenkasten onder de loep te nemen. Op zaterdag demonteerde Remotive de drie kasten en werden alle onderdelen meteen besteld. De nokrollen werden nog dezelfde dag opgemeten en twee dagen lager aangemaakt én gehard. Op dinsdag werd de derde stappenkast gedemonteerd. Door de spoedherstelling enkele weken voordien hadden we de mogelijkheid om sneller te schakelen en de nodige onderdelen meteen te vervangen. Op slechts vier dagen tijd werd de klus geklaard. Vijf dagen nadat contact werd opgenomen met Remotive, konden de herstelde stappenkasten opnieuw bij deze klant worden geplaatst en in productie gaan.

De levertermijn van de OEM voor deze onderdelen bedraagt 15 weken, maar we slaagden erin onze klant sneller te helpen. Het loopwiel werd op vijf weken tijd geleverd, de nokrollen werden al op twee dagen vervaardigd en gehard.

Remotive wil Motoren Desmedt bedanken om ons dit werk toe te vertrouwen.

Copyright © 2023 Remotive - All rights reserved -